Педагогічна практика на базі Добронадіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради

10 лютого 2016 року слухачі курсів підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів (директори, заступники директорів з навчально-виховної, науково-методичної роботи), які викладають предмети освітньої галузі «Суспільствознавство», в межах педагогічної практики відвідали Добронадіївську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради, де працювали над проблемою «Державно-громадське управління як інноваційна система розвитку навчального закладу».

З вітальним словом до учасників заходу звернулась Ляшко Ніна Василівна, методист районного методичного кабінету відділу освітиОлександрійської райдержадміністрації і Єфімов Олександр Вікторович директор Добронадіївської школи.

Ніна Василівна розкрила питання стану та перспектив розвитку освітянської галузі Олександрійського району, Олександр Вікторович висвітлив презентацію «Громадсько активна школа в Україні: історія та перспективи розвитку». Про співпрацю, особливості формування партнерських стосунків з установами територіальної громади села учасників семінарського заняття поінформувала секретар Добронадіївської сільської ради Киричата Людмила Станіславівна.

З напрямками діяльності у закладі щодо формування компетентної особистості в рамках реалізації міжрегіонального освітнього проекту учнів Долинського і Олександрійського районів «Степові перлини рідного краю» ознайомив Федоров Володимир Миколайович, учитель географії та біології Добронадіївської ЗШ І-ІІІ ст.

Контрольно-аналітичні навички керівники навчальних закладів області відпрацьовували під час відвідування уроку історії у 10 класі за темою «Сутність авторитаризму та тоталітаризму» (який провів і проаналізував директор школи Єфімов О.В.) таукраїнознавчого позакласного заходу «Обереги, що не губляться в віках», організований учителем початкових класів Присяжною Вірою Павлівною спільно з директором сільського Будинку культури і сільським бібліотекарем.

Організатори методичного заходу залучили до спілкування випускника школи 1965 року, художника Панасюка Миколу Івановича. Він презентував виставку картин, збірку віршів «Камянецькі чари» та поділився зі своїми творчими перспективами.

Учасники заходу стали учасниками засідання ради закладу, де розглядались питання самооцінювання роботи навчального закладу за міжнародними стандартами якості діяльності та планування роботи на 2016 рік, долучились до процесу прийняття управлінських рішень за участі представників громадськості села та лідерів шкільного парламенту й волонтерської групи Трикозенко Аріни, Якимчук Світлани. Організувала і провела фрагмент засідання педагог-організатор Добронадіївської ЗШІ‑ІІІст. Єфімова Лідія Олексіївна.

Під час управлінських діалогів керівники навчальних закладів області активно обговорювали і аналізували відвідані заходи, урок історії та висловили слова вдячності за напрацювання управлінського і педагогічного досвіду.

Обласний центр освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб, слухачі курсів підвищення кваліфікації висловлюють вдячність Ляшко Ніні Василівні, методисту районного методичного кабінету відділу освітиОлександрійської райдержадміністрації, Єфімову Олександру Вікторовичу директору Добронадіївської загальноосвітньої школи І‑ІІІ ступенів, Федорову Володимиру Миколайовичу, учителю географії та біології, Присяжній Вірі Павлівні, учителю початкових класів, Єфімовій Лідії Олексіївні, педагогу-організатору, педагогічному та учнівському колективам навчального закладу, громадським організаціям та установам за співпрацю, підготовку і проведення управлінської педагогічної практики для керівників навчальних закладів області.

Переглянути фотозвіт

Матеріали підготувала методист ОНМЦ освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб В. Трубіна.

Кiлькiсть переглядiв: 534

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.